Uutisarkisto

23.12.2016
Sevinio Oy toivottaa rauhallista joulua, kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa hyvää uutta vuotta ystäville ja yhteistyökumppaneille.

15.11.2016
Suinulassa vietettiin pikkujouluista iltaa yhdessä omaisten ja ystävien kanssa. Tarjolla oli asukkaiden leipomia torttuja ja pipareita. Lämmin kiitos kaikille osallistujille.

24.10.2016
Suinulassa järjestettiin kirpputoritapahtuma. Jaossa oli paljon hyvälaatuisia vaatteita talveksi sekä monenlaista tarpeellista ja tarpeetonta pientä ja vähän isompaa tavaraa.

14.10.2016
Kuluneen syksyn aikana Sointulassa ja Suinulassa on ollut monipuolisesti opiskelijoita harjoittelujaksoilla. Tarjoamme harjoittelupaikkoja alan aikuisopiskelijoille. Syksyn aikana harjoittelujaksonsa suorittavat kaksi lähihoitajaopiskelijaa, sosionomiopiskelija talon ulkopuolelta ja omasta väestä sekä kaksi sairaanhoitajaopiskelijaa. Kevään harjoittelupaikkoja varataan jo. Jos tarvitset harjoittelupaikkaa kevääksi, toimi nyt!

11.10.2016
Sointulan miesväki tekee yön yli kestävän mökkiretken erämaaolosuhteissa. Luvassa on taattua äijäilyä puulämmitteisessä mökissä ja saunassa, retkiruokaa ja extreme-uintia syysviileässä järvessä.

10.10.2016
Sointulan ja Suinulan asukkaat ovat ottaneet osaa lähes sataprosenttisella osallistumisella valtakunnalliseen SUPER-tutkimukseen. Tutkimus on mittava kansainvälinen hanke, jolla pyritään selvittämään psykoosisairauksien geneettistä taustaa ja periytymistä. Kuntoutujilta on tullut poikkeuksetta positiivista palautetta osallistumisesta ja kiitosta tutkimusryhmää sekä tutkimuksen käytännön järjestelyjä kohtaan.

2.10.2016
Sevinion Verstas toimii ponnahduslautana kuntoutujien elämässä eteenpäin. Yksi lähti Verstaalta kouluun. Toinen palasi työelämään ja entiseen ammattiinsa. Hienoa!

19.9.2016
Sevinio Oy oli mukana valtakunnallisessa Musta Laatikko -tutkimuksessa, jossa selvitettiin mielenterveyskuntoutujien asumispalvelujen sisällöllistä laatua ja tavoitteellisuutta. Tutkimusryhmä kävi tekemässä haastattelut asukkaille, Suinulan työryhmälle ja esimiehelle elokuussa 2015. Sevinio Oy:stä oli tutkimuksen tuloksia kuuntelemassa edustava joukko, johon kuului asukkaita ja työntekijöitä. Joukko toi terveiset Suinulaan.

6.9.2016
Suinulassa vietettiin sadon korjuu -juhlaa perinteisin menoin. Huvikummussa ohjelmana oli yhteislaulua ja syyskauden herkkuja grillitulilta.

30.8.2016
Mukava ja monipuolinen kesä on takana. Edessä on aktiivinen syksy. Liikuntaryhmät starttaavat syyskuun alussa ja pyörivät kahdesti tai kolmesti viikossa jouluun asti. Salibandy-ryhmän treenit on varattu Kangasalan upouuteen liikuntahalliin Malm-areenaan.

2.8.2016

Sointulasta elokuuksi on suunniteltu patikkaretket Helvetinkolulle ja Seitsemisen kansallispuistoon. Ohjelmassa on lisäksi yhteinen frisbeegolf-peli ja reissu Ideaparkin alennusmyyntiin.

1.8.2016
Suinulan elokuun kesäohjelmaan kuuluu retki Haralanharjun näkötornille ja Ylisfestarit, joiden esiintyjäkaarti on maan ykköskaartia, tänäkin vuonna. Elokuussa ehditään myös marjametsään.

1.7.2016
Heinäkuun retkiaktiviteetit on sovittu asukkaiden toiveesta monipuolisiksi: Pyynikin Näkötornin munkkikahvila, minigolf-turnaus Tampereella, vierailu Pälkäneelle strutsitila Syrjyselle, käynnit kirpputorilla ja marjatila Niitty-Seppälän Kesätorilla sekä retki mattopyykille.

15.6.2016
Keskikesää juhlistetaan Sointulassa ja Suinulassa perinteisin menoin. Sen lisäksi kesäohjelmaa on tarjolla muutenkin. Juhannuksen molemmin puolin vietetään kaupunkiretki Hämeenlinnassa, käydään kesäteatterissa ja Tammelantorilla Tampereella.

3.6.2016
Sointula avaa kesäkauden omilla yhteisillä tapahtumillaan: Hurriganes-näyttely Tampereella, Mobilian autonäyttely Kangasalla ja talviturkin kastaminen rantaretkellä :)

2.6.2016
Suinulassa aloitettiin kesäkuun mukavilla retkillä ja aktiviteeteilla. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla käydään yhdessä kaupungilla ja poikettiin pizzeriassa. Kesäkuun toisella viikolla lähdetään isolla porukalla Vesilahteen eläin- ja laamatila Loimusaloon. Siellä vetetään ulkoilmaelämää koko päivä syöden hyvin ja eläimiä rapsutellen.

1.6.2016
Suinulassa vietetään omaisten iltaa ja kuten Suinulan perinteeseen kuuluu ilma on helteinen. Suinulan maalaisidylli on siis parhaimmillaan. Tervetuloa! Vietetään mukava ilta yhdessä.

16.5.2016
Sointulassa käynnistyi toimistotilan remontti. Toimisto ja tavarat ovat mullin mallin muutaman viikon, mutta kesäkuun lopussa onkin sitten upouusi toimistotila käytössä.

5.5.2016
Suinulassa avattiin kirpputori Helatorstain ja tulevan viikonlopun ajaksi.. Tarjolla oli jälleen erittäin laadukasta lahjoituksina saatua ilmaistavaraa.

1.5.2016
Suinulassa biletettiin vappudiskossa. Kokenut, puoliammattilainen DJ löytyi omasta porukasta. Mukana juhlissa oli herkkuja yllin kyllin...

19.4.2016
Sointulasta lähdettiin perinteiselle kevätreissulle Kelkutteen mökille. Ohjelmassa oli mökkeilyä rentouttavissa tunnelmissa yön yli, saunomista, mökin lämmittämistä, rentoa yhdessä oloa ja tietenkin hyvää ruokaa.

2.3.2016
Suinulassa on vietetty kaunista ja lumista talvea. Laskiaisena grillattiin. Ystävänpäivänä tanssittiin ja herkuteltiin yhdessä Sointulan kanssa. Hiihtolomaviikolla nautittiin upeista ilmoista. Pääsiäistä odotellaan...

Sointulassa on aloitettu perinteisen, joka kevät toteutuneen mökkiretken suunnittelu.

7.2.2016
Suinulan perinteisiin kuuluu grillikauden avaus laskiaisena. Asukkaiden ehdotuksesta ja toiveesta traditio toteutuu tänäkin vuonna. Grillitulet sytytetään laskiaistiistaina 9.2.

31.1.2016
Uusi vuosi on pyörähtänyt mukavasti käyntiin. Tammikuun paukkupakkasista huolimatta lämmintä on riittänyt. Pilkki-intoisten suureksi riemuksi saatiin vahvat jäät ja pilkkikausi käyntiin. Kevätkauden toimintoja on suunniteltu innolla.

16.12.2015
Sevinion väki vietti illan Hakametsän hallissa 6000 muun kiekkofanin seurassa jännittäen paikallispelin tulosta. Peli oli viime sekunneille asti tasan, kunnes Tappara ohitti Ilveksen maalilla. Sointulasta ja Suinulasta oli matsia seuraamassa 20 henkeä.

15.12.2015
Sointulassa vietettiin tunnelmallista ja upeaa pikkujouluiltaa. Pöytä oli katettu herkkuja täyteen. Katso kuvat "Kuvia -sivulta".

11.12.2015
Kangasalan psykiatrian poliklinikan väki vieraili Verstaalla tutustuen Verstaan tiloihin ja toimintaan. Kiitos mukavasta vierailusta!

3.12.2015
Suinulassa vietettiin lämminhenkistä omaisten iltaa. Seurusteltiin yhdessä ja syötiin oman väen leipomia pieniä jouluherkkuja. Kiitos kaikille omaisille ja ystäville!

1.12.2015
Sointulaan koristeltiin joulukuusi. Onhan jo ensimmäinen adventtipyhä vietetty. Suinulassa on viritelty jouluvalot ikkunoille. Kuusi laitetaan vasta jouluksi...

23.11.2015
Suinulan kuntoutumiskodissa alkoi sprinklaus- eli automaattisen sammutusjärjestelmän asennustyöt. Asennus on valmis jouluun mennessä.